BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, May 5, 2009

Renungan Bersama

Assalamualaikum w.b.t

Sujud serta syukur kita rafakkan pada ALLAH Subhanahu Wata'ala, Atas limpah nikmat serta maghfirah-Nya. Dapat lagi menikmati nikmat IMAN serta ISLAM yg suci ini

Selawat serta salam kita tujukan khas buat Junjungan Mulia, Rasulullah s.a.w.

ALLAH Berfirman dalam Surah AL-Baqarah : 120


Allah telah pun mengingat kan kpd kita sbg muslim tntang bagaimana mauqif (pendirian) org2 yahudi dan nasrani mengenai org2 islam bahawa mereka tidak sesekali akan meredhai kita selagi mana kita tidak ikut jalan mereka.

Beberapa hari yg lepas, sy ada membaca akhbar dalam bahagian dunia yg menggerakkan ana utk menulis post ini.Tatkala smpai di satu perenggan, tergaman sy baca pernggan tersebut."YA ALLAH, berlagaknye la org ni" . Lebih kurang macam tu la sy kata.

ini petikan akhbar yg ana baca bawah tajuk ARAK dan PELACURAN BERLELUASA DI IRAQ Keluaran 3/5/2009-Berita Harian

Inilah natijah yg sebenarnya cuba di ketengahkan oleh org2 yahudi dan nasrani dalam usaha mereka utk menghancurkan islam. JIka dulu semasa zaman pemerintahan SADDAM, semua gejala ini telah di padamkan dari iraq. Namun, setelah berlakunya peperangan yg di ketuai oleh Amerika dan sekutunya ini. Segalanya berubah. Dah ini lah sebenarnya tujuan sebenar kemaraan tentera kuffar di iraq. Dan ketika ini, org2 yahudi dan nasrani akan ketawa melihat sebahagian dari umat islam bangga membuat dosa. Nau'zubillah...

tidak mustahil selepas nie tragedi di Bosnia berulang lg. Tatkala org2 islam leka serta bergelumang dengan dosa, org2 yahudi serta nasrani akan trus bergerak memburu cita2 mereka utk menghapuskan terus umat islam dari muka bumi ini. Semoga ALLAH sentiasa lindungi iman kita dari turut terjerumus dalam kancah kehinaan ini. Semoga kita dapat sama2 menginsafi serta berusaha memperbaiki diri kita.

Wallahu'alam

0 comments: